Μήνυμα κ. Νίκου Σαββίδη, προέδρου Κοινοτικού Συμβουλίου

Αγαπητοί συγχωριανοί, κυρίες και κύριοι,

Απολαύστε την πανέμορφη Καλλέπεια, με το όμορφο τοπίο, το φυσικό περιβάλλον, τις εξαίσιες κλιματολογικές συνθήκες με τον καθαρό αέρα και τη δροσιά του καλοκαιριού, τη γραφικότητα αλλά και τους πολύ φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους.

Η Καλλέπεια τα τελευταία χρόνια νίκησε την αστυφιλία και έπεισε τους νέους να μείνουν στο χωριό και πολλούς αποδήμους να επιστρέψουν για πάντα. Πριν δεκαετίες οι κάτοικοι ανέρχονταν στους 600. Η αστυφιλία τους μείωσε στους 150. Σήμερα, το χωριό αριθμεί 400 κατοίκους, από τους οποίους οι ντόπιοι ανέρχονται στους 250 και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες στους 150.

Η πολύ κοντινή απόσταση του χωριού με την πόλη της Πάφου, συγκεκριμένα η Καλλέπεια απέχει μόλις 13 χλμ από την πόλη της Πάφου, αποτελεί ένα από τους σημαντικούς λόγους προσέλκυσης επισκεπτών.

Επιπρόσθετα, η Καλλέπεια είναι από τις πρώτες κοινότητες στην Κύπρο που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Αγροτουρισμού. Η Καλλέπεια μετά την ένταξή της στον Αγροτουρισμό και την υποδομή που γίνεται για τον σκοπό αυτό, άρχισε να γίνεται χώρος προσέλκυσης όλο και περισσότερων.

Η λειτουργία κοινοτικών γραφείων, η πρόσληψη υπαλλήλου με καθημερινό ωράριο, η Μηχανογράφηση των υπηρεσιών, η υλοποίηση έργων υποδομής από το Κοινοτικό Συμβούλιο, καθώς και ευγενική και εξυπηρετική αντιμετώπιση προς τον κάθε απλό άνθρωπο, κάτοικο ή επισκέπτη, έδωσε νέα ώθηση και πνοή στην ανάπτυξη της κοινότητας μας.

Φιλικά,
Νίκος Σαββίδης
Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου

Πολυμέσα